donderdag 17 oktober

hola a todos,

Vandaag was weer een leuke dag. Ik ben met de bus naar San Bernardo moeten gaan omdat Nacho in de voormiddag al naar de universiteit van Los Uandes moest. Wel leuk om eens boven de grond te reizen ipv met de metro. Zo zie je toch meer van de stad he.

In de voormiddag heb ik 3 vullingen gelegd en in de namiddag kwam prof Van Steenberghe (prof uit Leuven) hier een voordracht geven. Heel interessant. Ik heb er een leuke babbel mee gehad. Hier is hij heel vriendelijk en geinteresseerd in mijn ervaringen hier in Chile. Ik heb een stuk van zijn voordracht op film voor de mensen van Leuven.

 Nadien kregen we nog een drankje en lekkere broodjes. Ook waren er weer standjes met tandenborstels enzo. Deze keer heb ik er maar 1 genomen. Kwestie van beleefd te zijn he.

Ook heb ik nog eens gesproken met de professor van endo van hier. We hebben afgesproken dat ik eerst een examen doe en dat ik dan pas patienten behandel. Daar moet ik dus ook nog voor leren. Het gaat nog een druk weekend worden want dinsdag heb  ik al een andere test. Ik zal dus wel weten wat te doen.

Ik ben eens op de website van Tessa gaan zien (een meisje van belgie die ook hier in santiago is). Haar ervaringen zijn bijna precies hetzelfde als die van mij. Ook zij vindt het heel vermoeiend om naar het spaans te blijven luisteren. Ook de eerste indrukken van Chile komen heel goed overeen. het eerste dat je ziet als je landt hier in Chile, zijn de bergen met sneeuw. Super mooi. Het volgende beeld is de rivier Mapucho. Stinkt en bijna geen water :-). Voor de rest veel flatgebouwen. Voor de geinteresseerden: haar site is www.bloggen.be/tessaversmissen.

Morgen heb ik weer les en bespreking met Dr Tricio. Nadien ga ik eens vroeg slapen denk ik. Ik ben weeral doodmoe. Gisteren was het nog leuk op het feestje van Maria Angelica. Eerst was er pisco en mojitos met kleine hapjes. Nadien kregen we taco's als eten. De taart was ook lekker. Het waren bijna allemaal oude mensen, maar die kunnen feesten hoor. Allemaal dansen en zingen ze. Iedereen moest ook een gedicht trekken uit een pot en dat voorlezen voor iedereen. Raar he. Dat is bij hun blijkbaar de gewoonte. Toch een groot generatieverschil tussen de jeugd en de ouders hier. Ik ben wel op tijd gaan slapen want vandaag moest ik om 5.45u opstaan. Vanaf volgende week vrijdag moet ik dat elke dag doen, want dan gaat Nacho naar Venezuela om wedstrijd te zwemmen. Het zal mijn poepeke varen, zoals ze bij ons zeggen.

Soit, ik ga nog wat mailtjes versturen en dan slapen.

muchos besos,

Annelies

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer