eerste dag op school :-)

Vandaag ben ik voor de eerste keer naar de universiteit geweest. Een professor is mij thuis komen halen om 8u. Hij heeft mij aan iedereen voorgesteld en mij uitgelegd hoe alles werkt. Ik heb elke dag kliniek van 8.30u tot 18.30u behalve woendsdag namiddag en vrijdag. Dan heb ik de hele dag les en patientenvoorstelling. Blijkbaar begint elke les hier met een kleine test over de leerstof van de vorige keer. Ik zal dus nog hard moeten werken hier. Deze eerste week moet ik gelukkig nog geen patiënten en testen doen. Ik mag alleen maar kijken en assisteren. Volgende week heb ik ook patiënten. De kliniek is heel modern hier. Heel gelijkaardig aan Belgie. Iedereen draagt een uniform dat bestaat uit witte schoenen, witte broek, blauw t-shirt en wit hoofddoekje. Wel geven ze hier veel kussen. Ook aan patiënten. Elke keer als je iemand tegenkomt, geef je 1kus. Ook aan de professoren. Mijn klasgenootjes zijn heel vriendelijk. Ik kan wel hun namen niet onthouden. Dat is ook wel moeilijk met die uniformen en kapjes. Iedereen praat wel veel over de mensen die de vorige jaren zijn geweest. Zij hebben veel indruk gemaakt. Ik hoop dat ik dat ook kan. Een prof heeft wel al gezegd dat ik de goede naam van de universiteit niet mag bekladden als ik uitga. Ik ben een vertegenwoordiger van de universiteit van hier en van Belgie. Dus geen slechte woorden erover en mij gedragen. Elke vrijdag heb ik ook patiëntenbespreking. Ik denk wel dat het veel werk is. Maar ja, dan gaat de tijd wel snel.

Gisteren is Oscar in ons huis gekomen: een sportpsycholoog in spe. Hij is nu hier om een tenniscursus te geven. Hij is ook wel vriendelijk. Eigenlijk zoals alle chilenen die ik al gezien heb. Echt lieve mensen en heel sociaal. Nu ga ik slapen want ik ben doodmoe. Morgen moet ik om 7u vertrekken dus ik moet vroeg gaan slapen (het is nu 20.30u). Ik heb ook wel een beetje hoofdpijn omdat ik mij zo moet concentreren om de mensen te verstaan, maar mijn spaans gaat steeds beter en beter. Op het einde ga ik vloeiend spaans kennen hoop ik :-).

Muchos besos a todos!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer