eerste dag

donderdag 20 september 2007: Zurich 17.05u

 

Eerst en vooral wil ik iedereen die woensdag iets is komen drinken heel hard bedanken. Dat was echt een hele leuke verrassing. Ik was er echt helemaal onderste boven van. Als er volgende keer nog eens iemand in panne staat, kom ik zeker weer mee met de Koen J.

Ondertussen zit ik hier in Zurich aan een bar dit berichtje te typen. Ik ben in Amsterdam pas om half 4 kunnen opstijgen. Het vliegtuig had een half uur vertraging. Eigenlijk is dat goed voor mij dan moet ik hier niet zo lang meer wachten.

De vlucht zelf duurde maar een uurtje. Op die korte tijd hebben we wel een crème brullee in ijsvorm gekregen en een drankje. Het is hier nu 17.05u dus dat wil zeggen dat ik nog 5u moet wachten voor ik opnieuw kan inschepen. De gate die ik nodig heb, staat nog niet eens op de schermen. De tijden gaan maar tot half 9.

Ik ben al eens rondgelopen hier maar zoveel te zien is er toch niet. Zeker niet wanneer je een valies en een laptop mee moet sleuren. Ik ga mij sewes installeren met een Harry Potter boekje.

Ik hoop dat het snel morgen is, maar ik ben wel al blij dat het afscheid nemen voorbij is. Ik heb mijn portie tranen voor de eerstkomende maanden weer gehad. Hopelijk stuurt iedereen veel mailtjes zodat ik jullie toch niet te hard moet missen.

Als ik in Brazilie moet wachten zal ik weer eens wat typen om mijn nacht in het vliegtuig te beschrijven. Hopelijk ga ik goed kunnen slapen. Dikke kussen en tot schrijfs.

 

Vrijdag 14.32u Chileense tijd (20.32u)

 

Ondertussen ben ik aangekomen in Santiago. Gisterenavond hebben we in het vliegtuig nog hevige turbulentie gehad. In het begin vond ik dat wel leuk, maar na een kwartier was ik toch zeer misselijk. Ik heb dan maar een slaappil genomen en ik heb goed geslapen. Ik zat in het vliegtuig naast 2 meisjes van Belgie. Die waren juist afgestudeerd en gingen nu voor 2 maanden door Chili trekken. We maakten ook een tussenlanding van een uur in Sao Paulo, Brazilië. Spijtig genoeg mochten we niet van boord.

Aan de luchthaven stond een professor mij op te wachten. Een vriendelijke meneer. Die heeft mij dan recht naar mijn huisje gebracht. Dat is groter dan ik verwachtte. Er is zelfs een zwembad (zonder water, maar het gedacht is alles hé). Sewes ga ik nog snel een salade eten en dan ga ik wat rusten. Deze avond ga ik met Maria-Angelica (mijn huisvrouw annex plaatselijke mama) naar de stad en naar de bank.

Ze vonden trouwens dat ik niet veel bagage bijhad (30kg). Dat valt dan weer goed mee hé. Maandag begint mijn stage. ’s Morgens komt een professor mij halen om mij voor te stellen aan de rest en s’ namiddags heb ik patiënten. Ik zal wel moeten assisteren in het begin denk ik. Ik volg les met de studenten van het 4e jaar. Dat is wel goed. Hopelijk zijn het leuke mensen. Morgen gaan we Santiago bezoeken. Dat lijkt me ook wel leuk. Ik ga een kaartje kopen en dan kunnen we vertrekken he. Nu ga ik eten want ik heb weeral honger. Ik ga hier veel bijkomen. Toen ik aankwam stond er al taart klaar. Lief he. Allé, ik ben ermee weg. Nog veel groetjes.

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer