woensdag 28.11

hoi allemaal,

het is weeral lang geleden he. Mijn internet in het huisje is kapot dus ik moet dit in de kliniek typen.

Vrijdag ben ik met Fransisco en zijn zus naar Vina del Mar geweest. Normaal moest ik in een hotel slapen omdat die ouders super religieus zijn, maar nadat ik had kennis gemaakt met de mama mocht ik toch in het appartement slapen. We zijn rond de middag vertrokken en waren daar rond 17u. We waren nog ni vertrokken of ze zeiden al een gebedje om veilig aan te komen. Niks aan de hand dacht ik tot ze een half uur later een rozenkrans bovenhaalden en die helemaal afbaden. Zeker 20 min heeft dat geduurd. Ik dacht dat ik in een zottekeskot terecht gekomen was. Nadien hebben we een uurtje aan het zwembad gelegen en dan zijn we de stad gaan verkennen. Er is eigenlijk niet zoveel te zien.

Zaterdag zijn we dan vroeg opgestaan en met de trein naar Varparaiso geweest. Dat is wel mooi maar heel arm. Het is eigenlijk een havenstadje dat beschermd is door  werelderfgoed. Ik kan de naam niet meer herinneren. Alle huizen zijn in felle kleuren geschilderd. Heel gezellig. We zijn naar het havenmuseum van het leger geweest en naar het huis van pablo neruda. Alles te voet. Mijn benen waren wel super moe. s Avonds zijn we dan uit gaan eten met hun oom. die heeft een appartement boven hun. ER waren ook veel pelikanen: Waw, die zijn super groot. Ik denk dat hun vleugelbreedte wel even groot is als ik. Ook heb ik 2 wilde zeehonden gezien. De eerste keer dat ik die zag, heb ik alles bijeen geroepen: "Fransisco, kijk, een zeehond". En hij keek mij heel stom aan omdat dat heel gewoon is daar. Ik denk dat hij mij maar een rare vond omdat ik een zeehond zo speciaal vond.

Zondag zijn we dan naar de mis geweest¡¡¡ Ja, ik ook. Nadien zijn we dan naar Renaca geweest. Daar staan op het strand een stuk of 15 kanonnen opgesteld om de stad te verdedigen. Indrukwekkend.

Maandag was het dan weer kliniek. Niet veel speciaal gebeurd. Dinsdag had ik weer een patient voor de laatste keer en heb ik chocolade gekregen. Lekker he.

Vandaag ga ik hotels vastleggen voor als mijn ouders en koen komen en deze avond moet MA een theatervoorstelling geven. Ik ga kijken.

Morgen is het eten met de buitenlandse studenten in het huis van een professor. ik moet in galakleren gaan maar ik heb niks. Ik zal wel wat bijeen flantsen.

Vrijdag heb ik dan weeral test van orthodontie. Genoeg dingen te doen dus deze week. Ik hoop dat mijn internet snel gemaakt is, dan kan ik nog eens  naar huis en naar koen bellen.

Ook moet iedereen morgen duimen voor mijn zusje. Ze heeft dan rijexamen. Ik ga super hard duimen.

Zaterdag verjaart mijn mama ook. Een dikke kus voor haar als ze dit leest.

Voor de rest ook een dikke kus en tot een van de volgende he.

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer